Засилено видеонаблюдение и паник бутони в "Пирогов" – мярката се налага след поредното нападение на пациент над лекари от болницата.

Поредният инцидент се разигра на 11 септември. Тогава мъж 32-годишният Младен Миладинов от пернишкото село Калище нападна с юмруци д-р Тома Попов, а медицинска сестра е със счупен нос. Инцидентът изкара на спонтанен протест медиците от лечебното заведение.

Във връзка с инцидента днес се проведе среща между ръководството на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”, оперативното ръководство на МВР и оперативното ръководство на СДВР. На нея стана ясно, че момуникацията между „Пирогов” и МВР продължава вече 35 години и тя е добра.

Изпълнителният директор на „Пирогов” и оперативните ръководства на МВР и СДВР се обединиха около идеята, тази комуникация не само да се затвърди, но и да се подобри. За целта ще се провеждат регулярни срещи между институциите, както и ще се предприемат конкретни действия за подобряване на съвместната реакция при подобни инциденти чрез засилване на присъствието, действия от страна на лечебното заведение като поставяне на сигнални средства – паник бутони, засилване на видеонаблюдението и др.