"Един ден ще се усмихна истински, обещавам ти". 

Това е казала Цвети Стоянова на Ренета Камберова, едно от златните момичета. 

Гимнастичките ни разказаха за първата си среща с Цвети Стоянова в "Пирогов" след връщането им от Олимпиадата в Рио пред Миролюба Бенатова. Те мислели, че 22-годишната Цветелина не знае за бронзовия медал, но тя ги поздравила и казала, че много се радва, разказа NOVA. 

"Ние вече не сме гимнастички, обикновени момичета сме", й казала в болницата нейната най-добра приятелка Цветелина Найденова. Тя много се притеснявала, когато за първи път отивали в спешния институт, но когато я видели, се успокоила. 

Капитанката Михаела Филевска разказа и че те направили няколко крачки заедно. 

"Това, което постигнахме с Цвети Стоянова, е грандиозен успех.

Падането от повече от 15 метра е несъвместима травма с живота. Тя е имала късмет, че е паднала върху дърво. В 80% от европейските болници, тя щеше да загине. Тя премина през деветте кръга на Ада. В момента тя е възстановена във всички физиологични нужди до 90%. Има нужда от една добра рехабилитация. 20 000 лева струваха консумативите за операцията на Цвети Стоянова. Спортният министър Кралев ги плати. Семейството й е скромно и няма откъде да извади толкова пари", коментира проф. Милан Миланов пред "Здравей, България" по NOVA. 

Днес е рожденият ден на Цвети, за която хиляди българи се молиха. 

Красивата ни гимнастичка стана на 22. На страницата на Федерацията по художествена гимнастика бе качен следният поздрав: 

Най-силното и красиво момиче празнува днес своя рожден ден!
Бъди здрава, Цветенце! Нека всичко лошо остане зад гърба ти и от тук нататък само щастие, любов и късмет!

На 14 юни 22-годишната Цвети Стоянова беше приета по спешност в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” в съзнание, но в много тежко състояние след падане от 6-ия етаж.
В противошокова зала дежурният екип констатира, че пациентката е с т. нар. „политравма”. Един от най-добрите екипи я оперира по спешност, заради разкъсване на далака, което причини голям кръвоизлив. След като кръвоизливът бе овладян, момичето бе настанено в Централна реанимация на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”.

На 2 август тя бе изписана от реанимацията. 

По време на престоя ѝ там лекарите са я лекували по най-съвременните стандарти на медицината.
Извършена ѝ е операция на гръбнака – голяма по обем интервенция на тежкото счупване на гръбнака с притискане на нервните структури. Операцията е била успешна. В края на август екипът на проф. Габровски постави диск и стабилизация в областта на шията ѝ. Златното момиче бе изписана от "Пирогов" на 6 септември.