„Затворихме устата на критиците, които не ни вярваха във „В“, „Б“ група, а сега и в Първа лига. Не мисля, че само случайността ни държи на първото място. Един, два, три мача да са случайни, но и след 6 кръга - едва ли... Аз продължавам да твърдя, че работата ни трябва да е все така усилена, а приказките ни - по-скромни. Сравненията с „Лестър“ са несериозни. Задачата е една и е реалистична - да останем в групата! Всички момчета заслужават само похвали. Искам да кажа и нещо друго - никой не бива да се съмнява в морала на футболистите и треньорския щаб. Ако някъде някога загубим, то ще е, защото съперникът ни е бил по-добър. „Дунав“ не участва и няма да участва в симулативни мачове. Казвам го, защото през седмицата се наслушах на глупости, намеци, подхвърляния. Какво ще правим срещу „Берое“? Ще играем за победа, пък каквото стане“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Според него „Дунав“ заслужи напълно победата си срещу ЦСКА.
„През първото полувреме ги надиграхме тотално. Пресата ни работеше чудесно. Свидетелство е и статистиката за владеене на топката - 54 процента за нас срещу 46 за противника“, посочи Великов.
Той отрече, че отборът приел играта в своята половина през второто полувреме, защото някои играчи отпаднаха физически.
„Съперникът трябваше да реагира, защото губеше с 0:2. При такъв резултат и ние щяхме да вървим по-масирано напред“, каза старши треньорът.
Той допълни, че е доволен от дебюта на таджика Нурридин Давранов.