Това, което заявяваме категорично от парламентарната група на ГЕРБ, е като човек, участвал в преговорния процес по събирането на правителството и назначаването на областни управители, изцяло подкрепяме премиера Бойко Борисов за искането Реформаторският блок да оттегли сегашният областен управител на София.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод скандалната сделка с продажба на царските конюшни.

„Няма да позволим подобни действия да петнят името на сегашния Министерски съвет и респективно на премиера, който е поел ангажимент да бъдем прозрачни в управлението и благодаря на министър Лили Павлова и Деси Танева за конкретните навремени становища, които са предоставени на областния управител”, каза Цветанов.

Аз искам да благодаря на БСП за това, че направиха публично достояние тази сделка, заяви още той. Според него в този скандал има две страни - стартирана процедура от БСП в лицето на тогавашния регионален министър Асен Гагаузов и финализирана сделка от сегашния областен управител, който е определен от Реформаторския блок и по-специално от Радан Кънев.

Това, което проведохме ние като народни представители, е разговор с премиера Борисов, който е назначил проверка на инспектората и съм убеден, че съвсем скоро ще излязат и резултати от цялата документална история и как е финализирана тази сделка, коментира Цветанов.

Той добави, че по тази тема само Министерски съвет може да излезе със становище на базата на проверката, назначена от премиера Борисов.” А, разбира се, страдащите страни си остават БСП и ДСБ, за да видим как и защо се стигна до тази сделка”, обяви Цветанов.