Със забавна надпревара и приятни изненади в Културен център BH днес беше закрита лятната Академия за деца.

Проектът „Академия за деца, а само за деца ли?“, който се проведе под мотото: Учи, твори, живей цветно в Русе“, е дело на Сдружение „Евромед консулт“ и се осъществи в рамките на програма „Знание и растеж“, с финансовата подкрепа на Фондация „Русе - град на свободния дух“ и BH-социален проект на Еконт.

Целта на проекта е да се обогатят културните и образователните ценности на децата и да се развие креативното им мислене.

Днес момичетата и момчетата от Академията имаха възможност да покажат знания и умения, усвоени по време на обучението по правоговор в направление „Аз говоря правилно“. Първите трима най-добре представили се участници в академично направление „Творчески провокации за стимулиране на писането“ представиха на присъстващите своите съчинения на тема „Една моя забавна случка в Русе“. Карикатуристи от сдружение Асоциация „Европейски младежки път“ подариха илюстрации на децата с трите най-забавни случки в Русе и запечатаха празничния момент с шаржове.

В съревнованието за изразително четене на стихотворение челните места заеха следните участници в Академията:

I –во място – Александра Маринова

II – ро място – Цветелина Павлова

III –то място Стелиян Иванов.

Тримата най-добре представили се на играта с буквите са:

I – во място Велислава Кънчева

II –ро място Дея Иванова

III –то място Евелин Младенова.

Първите трима най-добре представили се деца в академично направление: „Творчески провокации за стимулиране на писането“ са:

I-во място - Валентин Митев

II – ро място – Самоил Гетов

III –то място – Виктория Йорданова.