16% ръст на продажбите за първото шестмесечие реализира „Оргахим“ спрямо същия период на 2015 г., съобщиха от компанията. За първи път през последните 3 години русенският производител отчита осезаем ръст на традиционно силната за него категория на тонираните бои. Продажбите в този сегмент се увеличава с 14%. Това до голяма степен се дължи и на лансирането на новия бранд SPIRIT, който допълва предлаганите до момента решения под марката Хамелекон.
Данните от тониращите системи на компанията в цялата страна показват, че най-търсените нюанси продължават да са в бледожълтата гама. След стартиралата за първи път в България инициатива „Цвят на Годината“ се наблюдава значителен интерес към Нептун, обявен от „Оргахим“ и Асоциацията на Интериорните Дизайнери в България за цвят на 2016 г. 
По данни на търговците от края на 2015 година, Леко продължава да бъде най-предпочитаният бранд за интериорни решения. Тази позиция се затвърждава и от близо 17% ръст на продажбите на продуктите за стени и тавани с тази марка. 
Най-високи ръстове „Оргахим“ бележи в строителното си направление с бранда Deko Professional - 54% спрямо същия период за 2015-та. Това е резултат от повишаването полагане на топлоизолационни системи Dekotherm, както и от новите направления в строителното портфолио, като подовите покрития и хидроизолациите. 
Според Момчил Бояджиев, търговски директор на „Оргахим“, добрите резултати на компанията се дължат както на новите продукти и инициативи, така и на усилията, която компанията инвестира в отношенията си с партньори и дистрибутори. 
Както „Утро“ писа, през миналата година „Оргахим“ реализира приходи от 56,7 млн. лева, 95,66% от които от продажбата на бои, лакове и покрития. В България са пласирани собствени продукти за над 33,6 млн. лева, на външен пазар са реализирани продажби за 23,1 млн. лева.
Нетната печалба на дружеството за 2015 г. е 1,6 млн. лева при едва 180 хил. лева за предходната година. Към момента във фирмата работят около 450 човека.