Известният в близкото минала вратар на „Дунав“ Игнат Младенов, част сега от треньорския щаб на русенския отбор, разказа за читателите на „Утро“ една любопитна история. Тя датира от началото на 70-те години, когато дунавци бяха сред стабилните отбори в „А“ група.
„И тогава, както и сега след първите 5 кръга, бяхме водачи в класирането на елитната дивизия. Точно след тези 5 мача отново се наложи прекъсване на шампионата заради ангажимент на националните отбори. Знаете ли какво стана в края на онова първенство - завършихме четвърти и отборът ни получи право да играе в турнира за купата на УЕФА!“, каза Младенов.
Той предупреди, че не бива да се правят буквални аналогии и сегашният тим да бъде товарен с прекалено големи очаквания, но си позволил да разкаже историята на старши треньора Веселин Великов.
„Да приемем ли тогава, че надеждите ви са свързани с повторение на онзи епизод, което означава, че „Дунав“ може да се вреди в края на първенството като участник в предварителните кръгове за Лига Европа?“, бе репликата на „Утро“.
„И така може да се каже, но да не бързаме. Няма нужда от много приказки. Просто се сетих как беше. Всеки се надява, пък дали ще се получи, е друг въпрос“, бе отговорът на Младенов.