Шестокласник от ОУ „Отец Паисий“ падна опасно вчера по гръб след опити да кара велосипед на задна гума и за щастие се отърва само с натъртване на гръбнака. 12-годишното момче е откарано в УМБАЛ с линейка, но първоначалният преглед не е установил сериозни контузии. 
Инцидентът стана вчера в 10.55 часа на площада пред главния вход на общината. Момчето тръгнало по плочките с колелото си откъм ул.“Борисова“ и го вдигнало на задна гума. По време на акробатическите си изпълнения обаче то загубило равновесие и паднало по гръб, а велосипедът се стоварил върху гърдите му, разказаха за „Утро“ очевидци.
На помощ на малчугана веднага се притекли уплашената майка, която вървяла след него, и граждани, които били наоколо. Линейка пристигнала за броени минути. При прегледа на място се оказало, че момчето мърда ръцете и краката си, но не може да се изправи, тъй като имало силни болки в гръбначния стълб. Откарано е в Спешно отделение в Университетската болница, където са му назначени снимки на рентген. От тях ще се прецени дали детето ще остане под лекарско наблюдение в неврохирургия или ще бъде освободено, казаха от УМБАЛ.