Бездомно куче с множество изгаряния и в много тежко състояние е постъпило в неделя в бургаската фондация "Приятели на животните". Животното очевидно е било полято със запалителна течност и запалено от човек, предаде БГНЕС.

"С втора и трета степен изгаряния е по цялото тяло, по гърба, корема, слабините. Половината му ухо е паднало по пътя за клиниката. Има реална опасност за живота му, защото голяма част от тялото му е в отворени рани. Пъхано е и нещо в ануса му, защото кучето няма такъв, там зее кървава рана", описва бруталната картина председателят на фондацията Миглена Иванова.

Двама души са завели кучето при тях, но са отказали да свидетелстват. Така фондацията няма възможност да сигнализира прокуратурата, защото не се знае дори в кой квартал на Бургас се е случило издевателството.

Това е първият случай на запалено куче, казва Миглена Иванова. Тя признава, че поне веднъж месечно се налага да спасяват животни. Имат случаи дори и на сексуално – малтретирани домашни любимци. Според нея няма особена полза от закона за защита на животните. Наскоро са сигнализирали за куче, което е било вързано и стреляно по него, в тялото му са открити над 50 сачми, но никой не се е заел с проверка на случая.