За да си спестите главоболия и проблеми, не се спирайте на газови автомобилни инжекциони с цена под 800 лева, препоръчват от българската фирма Reagas, която неотдавна анонсира своя газова система и за дизелови автомобили.

Всяко предложение под тази цена означава, че компонентите, от които е изградена газовата уредба са с ниско качество, категорични са експертите. И поясняват, че евтините системи често дефектират, не са издръжливи, автомобилът не върви гладко и му светват предупредителни лампи, като освен това разходът за гориво се увеличава значително.

Обикновено газовата уредба спестява около 50% от разходите за гориво, благодарение на разликата в цените на горивата. С нискокачествените инжекциони обаче
разходите ни за гориво и за поддръжка могат да бъдат дори по-високи от тези за бензин, категорични са от фирмата.

Експертите препоръчват да имаме предвид следните съвети при покупка на газова уредба:

Изберете инжектори, редуктори и електроника, които са създадени от български, италиански или полски фирми. Те с годините са доказали своето високо качество.

Когато се спрете на уредба, първо проучете какви са отзивите за нея в автомобилните форуми в интернет. Това ще помогне да си изградите по-добра представа за системата, още преди да сте я закупили.

Използвайте услугите на лицензирани сервизи с разрешително за монтаж на газови уредби. Така вероятността да ви предложат уредба менте е по-малка, а и ще сте спокойни, че монтажът е извършен правилно и е на ниво.