6-годишната Йоана Христова от Велико Търново има нужда от помощ в битката срещу рака. За да продължи лечението на момиченцето е необходима значителна сума, която е непосилна за неговото семейство.

В началото на годината малкото момиче претърпява две операции за отстраняване на злокачествен тумор в мозъка. Животоспасяващите интервенции са били направени в болница в Истанбул.

Историята на Йони трогна хиляди хора от цялата страна, а също и нашенци зад граница. Много хора с добри сърца потърсиха контакт с близките на момиченцето, за да помогнат. Така са били събрани 110 000 лв. за животоспасяващото лечение, от които към момента в дарителската сметка на детето са останали около 35 000 лв. За оставащото лечение на Йоанка са необходими още 70 000 евро. В тази сума е включена операция за пълното отстраняване на тумора от главата на детето, оставащите девет курса химиотерапия.

„След тези процедури винаги се получават усложнения, при които приемат Йоанка в болница за кръвопреливане и редица други процедури. Тези разходи също са включени в необходимата сума", сподели лелята на детето Нина Нешева, съобщава Дарик.

В крайната сума не влиза престоя, транспорта и лекарствата, които се закупуват извън болничното лечение и на месец надхвърлят 600 евро.До момента 6- годишното момиченце премина през три операции.

Въпреки тежките интервенции 6-годишното момиченце се държи като истински герой и е изключително борбена, разказва още лелята.Тя за пореден път сподели възхищението си от турските лекари, които с много обич и внимание се грижат за лечението на Йоанка.

Семейството на Йони благодари на всички, които им помагат и подкрепят в битката за живота на детето.

Дарителската сметка е: BIC UNCRBGSF BG57UNCR70001522551105 УниКредит Булбанк Титуляр: Йоана Христова Христова.