Керемиди падат от Музея на градския бит, по-известен като Къщата на Калиопа, и могат да докарат беля на минувачите. Този сигнал подаде в редакцията на „Утро“ русенка, притеснена от риска, който създава покривът на един от най-харесваните русенски музеи. 
Тротоарът пред Къщата на Калиопа е преграден с ленти, които подсказват, че не е безопасно преминаването в близост до старинната къща. В интерес на истината, една-единствена керемида се беше надвесила отгоре като любопитна врана и показваше, че може да се хлъзне надолу.
Знаем за проблема, затова сме поставили предпазните ленти, каза Ренета Рошкева от Историческия музей. Тя в момента замества директора проф.Николай Ненов, който е в отпуска. Рошкева увери, че постоянно се прави оглед на покрива и се вземат мерки да се постави нова керемида на мястото на падналата. Керемиди поне имаме достатъчно, добави Рошкева. И обясни, че от общината са им дали старите керемиди, станали излишни след ремонта и подмяната на покрива на Дунавската задруга на занаятите.