Двама рецидивисти от Дряновец ограбили по брутален начин възрастна жена в поповското Осиково, но оставените от каруца следи на връщане отвели криминалистите от Бяла право в домовете им.
В нощта срещу 13 август 20-годишният П.А. и близо два пъти по-възрастният му съучастник Ж.Ж. отишли с каруца от Дряновец до близкото село Осиково. Мургавите каруцари имали набелязана жертва - 84-годишна жена, за която знаели, че живее сама. Минути след полунощ в събота двамата разместили керемидите на покрива на къщата й и се вмъкнали вътре. Старицата спяла и двамата бандитити тихичко отмъкнали 120 лева и мобилен телефон. Бабата се събудила, но не посмяла да гъкне - бандитите й заповядали да мълчи, завързали я за леглото и изчезнали с каруцата. На зазоряване възрастната жена започнала да вика, съседи я чули и я освободили.   
След подаден сигнал в ОДМВР в Търговище започнала операция по издирване на бандитите, в която се включили служители от сектор „Грабежи“ при НД „Национална полиция“. Тъй като в петък през нощта в района на Осиково валял дъжд, криминалистите проследили оставените дири от каруца, които тръгвали от къщата на ограбената жена. Така по тях те стигнали до Дряновец. 
В акцията се включили и криминалисти от РПУ-Бяла, които имали информация за 6 дряновчани, прехранващи се основно с кражби. Петима от тях са задържани в сряда в 7 часа и 20-годишният П.А. си признал за грабежа. Ортакът му Ж.Ж. обаче успял да се измъкне и е обявен за общодържавно издирване. 
П.А. е задържан в ареста за три денонощия. Работещите по случая са сигурни, че до ден-два избягалият Ж.Ж. сам ще се предаде. Двамата са известни на полицията с извършени от тях кражби и грабежи, за които имат условни присъди. Сега евентуално може да влязат в затвора.