Потрошени керемиди по билата на покрива на Дунавската задруга, други висят от стрехите, наредени през куп за грош, самите била са разкривени като в детска рисунка. Така изглежда покривът на сградата на Дунавската задруга на майсторите на народни художествени занаяти след поредния ремонт. 
Това е не безобразие, а направо не знам как да го нарека! - гневи се майсторът дърворезбар Ангел Митрофанов. Това е трети пореден ремонт напоследък и резултатът е плачевен, възмущава се той. 
А най-силно го гневи това, че работниците от подизпълнителската фирма буквално си били зарязали работата, преди да я довършат докрай. Преди по-малко от три месеца кметът Пламен Стоилов и неговите заместници дойдоха да видят как върви работата по цялостния ремонт на ателиетата. Тогава майсторите с удоволствие показваха обновените си работилници, като сипеха похвали и благодаряха за добре свършената работа. По същото време обаче покривът все още не беше завършен напълно. А буквално след като кметът си тръгна, веднага след това и работниците си обраха крушите и си заминаха! - кипи Митрофанов.   
Оценката ни за подмяната на ВиК, ел инсталациите, за работата на фаянсаджиите, бояджиите - абе за всичко, без покрива, е много добра, казва майсторът. Как обаче да кажа „добре“ за това, което се вижда с невъоръжено око - тези потрошени керемиди, направени надве-натри замазки! Освен че изглеждат ужасно, те могат и да съсипят всичко, което са направили както трябва другите майстори, ядосва се Митрофанов. Особено са огорчени той и колегите му от това, че тяхното възмущение било парирано от реплики, че хората си били свършили работата както трябва, но „някой“, най-вероятно котаракът на майстор Митрофанов, е начупил новите керемиди, разхождайки се по покрива. Сигурно пак Писан е наредил криво керемидите по билата, клати глава дърворезбарят. 
Днес майсторите от Дунавската задруга ще се срещнат с кмета Пламен Стоилов, за да му разкажат за недовършената работа. Ще му покажем и снимки, направени с фотоапарат с датник, уточниха от задругата.