„Дунав“ и „Локомотив“ /Горна Оряховица/ ще изиграят днес мач номер 41 помежду си. 9 от тези двубои са за първенство на елитната дивизия. Балансът дотук са 16 дунавски победи, 12 равенства и 12 загуби при голова разлика 43:38.
След пауза от 20 години двата тима влязоха в нови сериозни дуели преди два сезона. В мач от турнира за купата на България русенци записаха реми от 1:1 в Горна и загубиха злощастно в Русе при свиреп студ с 0:1 при единствената атака на гостите. Тогава обаче „Дунав“ играеше в третия ешелон, а „Локо“ драпаше за кой ли път да стане първенец в „Б“ група.
В мачовете във втора дивизия „железничарите“ измъкнаха 2:0 у дома с очевидна съдийска помощ. При втория гол нападател на домакините подхвана топката с ръка и я пусна на крака си, за да улесни рейда си и последния изстрел. Този двубой се игра на кална нива, какъвто с години е горнооряховският терен. Двубоят тази пролет завърши при 0:0. Старши треньор на „Локо“ вече беше Александър Томаш, който пък подписа по-късно през лятото договор с „Верея“. 
„Локо“ се слави още като отбор, чийто голям фен е бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров.