Старши треньорът на „Локомотив“ /Горна Оряховица/ Ангел Червенков повтори почти едно към едно колегата си от „Нефтохимик“ Димчо Ненов преди мача с „Дунав“. „Железничарите“ ще се срещнат утре с русенския отбор на стадион „Лаута“ в Пловдив в мач от четвъртия кръг на Първа лига. 
„Дунавци трябва да са наясно, че сме ги разузнали много добре, че сме наясно със слабите им страни и че ще се възползваме максимално от тях“, каза Червенков. Той ще говори повече на специална пресконференция, която ще се състои днес от 11 часа. 
Точно такива окъпани в шербет локуми разтягаше и наставникът на „Нефтохимик“ Димчо Ненов - как за него „Дунав“ бил прочетена книга и нямало с какво да го изненада. После отборът на сладкодумния анализатор на разузнавателни данни Димчо Ненов загуби с 1:2 на стадион „Лазур“. И потекоха едни омърлушени обяснения, полуоправдания, обещания за вземане на поуки и клишето от типа „Гледаме напред“.
Иначе Червенков направи малка крачка назад, за да подчертае, че „Дунав“ е много корав отбор“. И после пак се хвърли в целеустремена словесна атака: „Русенци ще бъдат под сериозен натиск. Излизаме само и единствено за победа!“
Ако думите можеха да играят и да вкарват голове, „Локомотив“ /Горна Оряховица/ би трябвало да води вече с 3:0. Ясно е, че Червенков, който често сменя отборите, прави финтове за налагане на психологически натиск. Трудно е да се повярва, че тактиката му ще успее, особено като се има предвид крушението на бърборковците от „Нефтохимик“.