Патрик Хики, президент на Европейския олимпийски комитет и член на изпълкома на МОК, е арестуван в Рио заради нелегална продажба на билети, съобщават бразилските медии, позовавайки се на местната полиция.

71-годишният ирландец е подозиран, че е продал билети за игрите на черноборсаджии, които след това са ги препродавали при значително завишени цени. Арестът идва само няколко дни след като мъж беше хванат в Рио с 800 неясно как придобити билета.

Полицията обяви, че Хики се е опитал да избяга в момента, в който полицията е пристигнала със заповедта за арест. Той плъзнал под вратата на стаята си олимпийския си пропуск, когато чул почукването от полицаите, и се опитал да избяга през съседна стая. Там доскоро бил настанен синът му.
След като е бил арестуван, е заведен да бъде прегледан, защото заявил, че има здравословни проблеми.

Арестът му може би е свързан с ареста на сънародника му Кевин Джеймс Малон в деня на откриването на олимпиадата. Малон е директор на компанията за продажба на луксозни пакети билети THG Sports.

Европейските олимпийски комитети са организация, която обединява олимпийските комитети на континента. Хики беше инициатор и на създаването на Европейските игри, чието първо издание беше миналата година в Баку.