Робърт Мфуне е само на 16 години, когато за първи път се сблъсква със света на търговията с двоични опции. По това време той работи почасово като стажант във финансова компания и тъкмо там се запознава с основите на търговията с бинарни опции, пише в свой материал вестник Daily Mail.“По това време успях да науча някои неща, тъй като бях заобиколен от знаещи и добре информирани хора,“ споделя Мфуне в интервю за вестника. След това той надгражда върху тази основа със самостоятелни занимания. Три години по-късно натрупаното знание се отплаща щедро – Мфуне постига сериозен успех като трейдър и вече е спечелил достатъчно за собствена къща и впечатляващ автопарк, в който блести... златисто Bentley за 130 000 паунда.

Тинейджърът започва да търгува на 17-годишна възраст през сметка, открита на името на майка му, с цел да се заобиколят възрастовите ограничения. Мфуне съчетава трейдинга с работа в McDonald's и подготовка за изпитите в колежа. Когато навършва 18 години, Мфуне открива собствен трейдърски акаунт с помощта на един от неговите ментори. Днес той използва сметката, за да умножава своето състояние, което вече е добило впечатляващи размери. Едно от първите неща, които прави, след като постига успеха, е да купи кола и нова къща за 130 000 паунда за своята майка. 

На 18 купува Bentley Continental GT за себе си, а година по-късно го пребоядисва в златисто. Освен това Мфуне инвестира парите си в жилища и кафенета в Англия, както и в недвижима собственост в родната му Южна Африка. Но независимо от  бързия успех, който е постигнал, младият трейдър твърди, че не е материален, а цени най-много хората, семейството и приятелите.