Повече чиновници ще бдят за това дали на бензиностанциите ни наливат количеството гориво, което сме платили и дали то е качествено. Това стана ясно след като днес правителството прие промени в устройствения правилник на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Във ведомството, към което са инспекторите, проверяващи бензиноколонките, се правят вътрешни размествания на щата, а целта е именно да се заделят повече хора, които да обикалят пунктовете за продажба на горива.

През февруари под координацията на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари в ГДБОП бяха извършени масови проверки по бензиностанциите. Тогава близо 29 000 л бензин и дизел бяха спрени от продажба, а освен това заради некачествено гориво бяха запечатани обекти в Харманли, София, Бургас, Варна и Плевен.

С постановлението на Министерски съвет се отварят и 9 нови работни места в Комисията за защита на потребителите. Причината затова са разширените контролни правомощия на ведомството на Димитър Маргаритов, обясняват от правителствената пресслужба.