Димитър ДРАГАНОВ
Съпруг е наказан от Районния съд да не доближава жена си 18 месеца както на работа, така и в жилището и в апартамента на сестра й. До тази мярка се стигнало след подадена жалба от А.С. заради издевателствата, на които била подложена между 1 и 20 юни тази година.
Т.С. и жена му са сключили граждански брак преди шест години, но живеят на семейни начала от 2001-а и имат две деца. Мъжът постоянно ревнувал съпругата си, но от 1 юни тази година станал много агресивен и  отношенията им се превърнали в ад. Системно я обиждал и унижавал, подлагал я на разпити с часове и я карал да спи на пода, въпреки че била болна.
А.С. не издържала и един ден успяла да избяга при сестра си. Тормозът продължил по телефона, но като видял че няма да склони жена си да се върне при него, домашният тиранин се обадил на съпруга на сестра й и му казал, че трябва да се срещне с нея пред нотариус, за да разделят нивите. Жената се хванала на уловката и отишла, но там Т.С. я хванал здраво за ръката, завлякъл я до колата си и насила я натикал в нея. След това мъжът започнал да се моли на А.С. да се върне при него, но след като получил отказ, започнал да я ругае и заплашва и накрая на сила я отвел в апартамента им, като й отнел ключовете и телефона й. А.С. обаче успяла да сигнализира в полицията от GSM-а на големия си син и дошлите униформени сложили точка на кошмара.
Така домашното насилие стигна до Районния съд, който наказа Т.С. да не доближава жена си за година и половина. Решението може да се обжалва в 7-дневен срок пред Окръжния съд.