Венцислав Ангелов-Чикагото е пуснат под домашен арест въпреки протеста на Окръжна прокуратура. 
Новият сблъсък на известния с крайните си антиваксърски позиции Ангелов с правоохранителната система дойде, след като на 17 януари нападна общопрактикуващия лекар в Ново село д-р Ивайло Иванов заради поставена ваксина срещу ковид на мъж, който по-късно починал. Агресията предизвика огромно възмущение, Лекарският съюз за пореден път призова за защита на медиците, а млади лекари от болница „Канев“ излязоха с отворено писмо в защита на колегите си и с конкретни предложения как да се предотвратяват такива недопустими и унизителни сцени занапред. На 20 март Ангелов беше арестуван и бе оставен в ареста до започване на дело срещу него.
Преди дни адвокатът му е поискал от Районния съд да го пусне от ареста с по-лека мярка поради влошаване на здравословното му състояние. Във вторник съдията удовлетворил искането и постановил домашен арест за Чикагото. Районна прокуратура протестира това решение в Окръжния съд, но вчера и по-горната инстанция потвърди домашния арест, тъй като нямало опасност Чикагото да се укрие. Решението е окончателно.
Със същия мотив Ангелов беше пуснат от ареста с по-лека мярка за неотклонение през 2014 година, когато срещу него се водеше разследване за участие в схема за международен трафик на наркотици. Тогава Окръжният съд го осъди на шест години затвор. През 2015 година Върховният касационен съд намали присъдата на три години и половина. По това време обаче Чикагото бе кандидат за кмет на Русе и казусът предизвика редица въпроси. В суматохата около изборите той се укри от правосъдието и през есента на 2015 година бе обявен за общодържавно издирване. На 1 февруари 2016-а Ангелов бе обявен вече за международно издирване с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжната прокуратура в Русе.
През 2018 година Чикагото твърдеше във фейсбук, че се намира в испанския средиземноморски град Валенсия и оттам пращаше поздрави на българското правосъдие. Щателното му издирване в страната на Пиренейския полуостров не даде резултат, тъй като Ангелов се е укривал в Германия. На 29 март 2018 година той бе задържан в град Лимещайн на трийсетина километра от Франкфурт на Майн, а в началото на юни бе предаден на българските власти на столичното летище.
След излизането си на свобода Ангелов продължи да се занимава с политика и стана нарицателен с огромните си транспаранти на възлови места в Русе, включително и пред Съдебната палата. Резултатите от ударната агитация обаче дори не го доближаваха до изборен успех. 
Последното му поне засега влизане в новините беше заради нападението на лекаря в Ново село.