След сигналите за образувалите се коловози по платното на Беленския баир в посока Русе, които обаче бяха изгладени светкавично бързо от ремонтна група на Пътно управление Бяла, за подобни неравности, но този път по натовареното трасе Русе-Кубрат, алармира разтревожен наш читател. Дълбоките хлътвания по настилката от движението на камионите в горещините едва ли са изненада за някого, предвид пренасочените през Червена вода от май месец превозни средства над 3,5 тона заради ремонта на Писанския мост, който все още не е приключил. 
„Вълните са дълбоки около 10 см, зейнаха и много дупки, някои от които са фрапиращи и са поне 30 см. Никой не обръща внимание на този пътен участък, а тези неравности създават предпоставки за инциденти по и без друго изключително натоварения и опасен път. Уверявахa, че ремонтът на Писанския мост ще приключи в срок, но по съоръжението все още се работи“, коментира нашият читател.
В началото на миналия месец стана ясно, че ремонтът на натоварения път Русе-Кубрат, който минава през Червена вода, е възложен за проектиране. Това е един от проектите, с които Агенция „Пътна инфраструктура“ ще кандидатства по оперативна програма „Региони в растеж“.