Десетина жители на село Кошов, които живеят на улица „Енчо Драганов“, вчера запретнаха ръкави и крачоли и се заеха да си ремонтират улицата. 
Грамадни дупки, някои от които превърнати в кратери, с години наред тормозят хората. Разбиваме си колите, късаме си нервите, няма за кога да чакаме, обясниха те, посрещайки втория бетоновоз. Той пристигна вчера следобед, за да излее бетон в дупките, почистени и запълнени грижливо с камъни. Толкова време се надявахме от общината да отделят някой лев и да ремонтират нашата улица, но като стана ясно, че очакванията ни са напразни, се хванахме сами, събрахме пари и ето, действаме, казаха мъжете.
Всеки от нас е дал по колкото може, но основните спонсори са Красимир Манолов и Антон Красимиров, уточни млад мъж, докато се готвеше да заработи с лопатата. Двамата също живеят на „Енчо Драганов“ и вчера бяха сред основните действащи лица на строителната площадка. Хората заглаждаха бетона с лопати, маламашки и мистрии и оглеждаха придирчиво изровените места, които постепенно придобиваха вид на настилка.
Още от първия мандат на общинския кмет на Иваново Георги Миланов сме му казали за нашия проблем с разсипаната улица, каза Георги Цвятков. Ето, вече втори мандат управлява, а пари за нас общината все няма, продължи мъжът. Сега обаче щели да правят детска площадка, ей там, до читалището - 30 хиляди лева от бюджета на общината щяла да струва, добави Цвятков. Според него с тези пари можела да се оправи не само тяхната улица, но и да се свърши доста друга належаща работа в Кошов. 
„Покривът на читалището плаче за смяна, трябва да се подменят етернитовите тръби на водопровода - за това парите все не стигат, но ето че за детска площадка има. А в Кошов я има, я няма 3-4 деца! Казвали сме на кмета и на общинските съветници: вие ни дискриминирате! За Красен, за Пиргово, за Щръклево все се намират средства, а Кошов все го подминавате!“, продължи Георги Цвятков. 
На 21 септември общинските съветници от Иваново щели да направят изнесено заседание в Кошов. Каним се да споделим с тях нашите проблеми, дано да успеем - защото те ще заседават в хотела, а там може да се окаже, че няма място за нас, поклаща глава на сбогуване Георги Цвятков.