Произведено през 1989 г. BMW M3 бе изложено за продажба на аукциона Bring a Trailer, на който кандидатите наддават в интернет. Стартовата цена на автомобила е 30 000 щатски долара, но според експерти машината може да бъде продадена за около 1 млн. от същата валута, твърди изданието Road&Track.Причината за подобни твърдения е, че в момента старите и по-редки автомобили са една отлична инвестиция, а ако са в добро състояние и разполагат с перфектна документация, цената им се покачва. Въпросният автомобил е точно такъв, като е каран единствено в Япония, където е навъртял 84 000 км.

Изглежда малко фантастично някой да даде такава сума за кола на повече от 25 години, но изданието посочва редица примери, при които M3 във версия Е30 с лекота се продават за 200 000 щатски долара. При това повечето от тях не са в толкова добро състояние, колкото този ексземпляр.

Единственият минус на колата е, че не е от версията Evolution, при която 2,3-литровият двигател с 4 цилиндъра развива 238 к.с., а е от стандартния модел със същия мотор, но със 195 к.с. Модификацията Evolution е сред най-редките на пазара, като всички оцелели бройки от нея вече са в частни колекции. И пускането на подобен автомобил със сигурност ще донесе на неговия собственик поне милион долара.