Гръцки бандити масово обират български шофьори в южната ни съседка. За това алармира потърпевш врачанин, цитиран от BulNews.bg. Само за последните два дни са станали поне 7 инцидента, разказа шофьорът. Самият той е станал жертва на грабители, които счупили прозорец на камиона му и задигнали таблет, телефон и 30 евро. Това се случило миналата нощ в индустриалната зона на Атина.По думите на врачанина, той самият се е разминал леко. Мъжът разказа за още редица инциденти с негови колеги, които освен че са били ограбени, са били и пребити от гръцките бандити. Вчера посред бял ден двама българи са нападнати и пребити с колци. Нападателите им задигнали пари, документи и телефони.

Мъжете са в безизходица, тъй като не получили съдействие от гръцката полиция. От българското посолство в страната пък им заявили, че трябва да отидат до сградата им, където да им бъде издаден временен документ за самоличност. Шофьорите обаче не смеят да се придвижат до там без книжка, тъй като ако бъдат засечени от властите няма да има как да изкарват хляба си.

Най-жестокият инцидент е станал с видинчанин на бензиностанция в Гърция. Мъжът спрял на търговския обект, но изневиделица бил нападнат. Крадец му извадил нож и го наръгал, за да го обере. Не е ясно какво е състоянието на човека, тъй като той бил незабавно откаран в болница.

„Гърция е много по-зле от България през 1996 г, когато беше времето на мутрите! Цари пълна анархия!“, коментират шофьори.