Френският полузащитник Пол Погба е новото попълнение на Манчестър Юнайтед, потвърдиха в официалния сайт на клуба.

Футболистът премина в клуба за рекордната сума от 89 млн. паунда (115.98 милиона долара), съобщава "Би Би Си". Така французинът се превръща в най-скъпия трансфер в света, след като през 2013 г. Гарет Бейл премина в Реал Мадрид за 100 милиона евро (110.84 милиона долара).

23-годишният играч се завърна на "Олд Трафорд", след като преди четири години напусна в посока Ювентус за 1,5 млн. паунда. Погба премина успешно медицинските  прегледи и подписа договор за срок от 5 години плюс опция за удължване за още една година. Очаква се полузащитникът да получава заплата от 290 000 паунда седмично.

"Все едно съм бил на ваканция и се завърнах у дома. Мисля, че това е съдба. Първо майка ми ми каза, че бих могъл да се върна. Аз й отговорих, че никога нищо не се знае", каза Погба в първото си интервю, като играч на "червените дяволи".

"За мен, че се завърнах там, откъдето дойдох, където пораснах и където започна всичко, е едно огромно предизвикателство. Дойдох, за да завърша започнатото", допълни полузащитникът.