Криминалисти задържаха 47-годишен мъж от Самоков за изнудване.

В началото на юни 41-годишен мъж сигнализирал в полицията, че от няколко месеца е обект на изнудване от мъж, известен му само по прякор. Чрез системни заплахи и закани за саморазправа, запалване на имуществото и убийство спрямо него и семейството му, рекетьорът изнудвал потърпевшия за сумата от 20 000 лева.

По случая в ОДМВР - София веднага било образувано досъдебно производство под непосредствения надзор на Специализираната прокуратура. След интензивни оперативно-издирвателни действия служителите на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция установили самоличността на извършителя на криминалното деяние. На 3 август, при проведена среща между двамата мъже, осъществена под прекия контрол на полицейските служители, извършителят е задържан непосредствено след получаването на парична сума в размер на 200 лева.

След доклад на материалите по случая в Специализираната прокуратура, 47- годишният мъж, адресно регистриран в Самоков, е привлечен в качеството на обвиняем. С прокурорско постановление му е наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“, изменена впоследствие на постоянна.