След проведени множество действия по разследването горнооряховски криминалисти неутрализираха съпрузи от Горна Оряховица, занимаващи се с телефонни измами и предотвратиха измама на възрастна жена на стойност 2 500 евро. В хода на проведеното разследване е изяснено, че двамата в периода 1 януари – 24 февруари тази година са направили множество опити за телефонни измами по схемата "колетна пратка от чужбина" на територията на РУ – Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР Търново.

В резултат на прецизните действия на криминалистите на 24 февруари е предотвратен поредният им опит за измама по същата схема на 80-годишна жена от железничарския град. Мошениците искали 2 500 евро ,ж за куриренска услуга. При проведените процесуално следствени действия са задържани 46-годишния П. З. и 43-годишната му съпруга З. Д.

От проведените допълнителни действия по разследването двамата признали, че в същия период са измамили още две жени - едната с 50 лв., а другата с 2000 лв. Част от сумите са установени и иззети. След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. Наложени са им мерки за неотклонение "подписки". Действията на полицейските служители по пълното документиране на престъпната дейност на семейството продължава под ръководството на Районна прокуратура – Г. Оряховица.