Ремонтна група на Пътно управление-Бяла отстрани неравностите по Беленския баир в посока Русе, видя вчера екип на „Утро“. До принудителния ремонт се стигна след редица сигнали за издълбаните от тежките камиони коловози, които застрашават сигурността при движение и създават кризисни ситуации при опитите на шофьорите на леки автомобили да ги избегнат.
Неравностите, които на места стигаха до 4-5 сантиметра дълбочина, са фрезовани, подготвени са за асфалтиране и вече не са така опасни за движението. Полагането на новата настилка ще стане след връщането на ремонтната група, която е прехвърлена на пътя Бяла-Копривец, където се извършва частично преасфалтиране на лошите участъци. Работата е спешна, защото за този път има отпусната от държавата сума, която трябва да се усвои до средата на месеца.
Продължава и работата по още един важен обект в областта. Предвиденото за утре официално откриване на ремонтирания мост край Писанец се отлага. Причината не е заетост на ресорния министър Лиляна Павлова, а излезли в хода на работата непредвидени проблеми, чието отстраняване изисква допълнително време.
От Областно пътно управление не се ангажираха със срок за приключване на ремонта, но обясниха, че вероятно това ще стане до края на месеца.