"Ислямска държава" планира да извърши нападения срещу военни бази на САЩ в Кувейт, Бахрейн и Саудитска Арабия. Това съобщиха от израелска компания, занимаваща се с интернет сигурност. Хакерите са успели да проникнат в комуникациите на терористите и да вземат информация за бъдещите им намерения, предаде Breitbart. 

Компанията "Инсайтс", ръководена от бившия офицер от военното разузнаване на Израел Алон Аврац, е проникнала в профил на терористичната групировка в кодирана платформа за общуване. Организацията я използва, за да насочва нападенията на своите 500 водещи терористи. 

Сред отбелязаните цели на "Ислямска държава" е фигурирала и църквата в Северна Франция, където на 26 юли бяха държани заложници и бе убит местен свещеник. Извършителите са терористи, заклели се във вярност на ИДИЛ. 

Други набелязани цели са, които са посочени като "извънредно специфични цели", са военновъздушни бази на САЩ, Великобритания и Канада, както и такива на европейски държави и на Израел.

Алон Арвац не даде обяснения как компанията е успяла да проникне в групата, но заяви, че трябва да си поканен от някой от групата, за да бъдеш приет вътре, пише Фокус. Той добави, че форумът ще бъде затворен без съмнение сега, след като това е разкрито пред медиите.