Правителственият "Авиоотряд 28" отново лети на поразия. Това става ясно от писмен отговор на транспортния министър Ивайло Московски на въпроси на депутатите от "БСП-лява България" Георги Свиленски и Иван Иванов. В отговора Московски уточнява, че в началото на месеците май и юни са извършени два полета, които са били за нуждите на МВР в чужбина. Не става ясно обаче какво и защо се е наложило на МВР да лети с техника, която ползва за правителствени нужди. Освен това МВР е заплатило 10 134 лева за полета, извършен на 2 май 2016г.

Приблизително същата ще бъде цената на полета, който правителственият отряд е изпълнил на 03 юли 2016 г., отново за нуждите на МВР. 
Министерството на външните работи (МВнР) също се е възползвало от услугите на "Авиоотряд 28", извършвайки полет на стойност 14 850 лв.

Московски не уточнява с каква авиационна техника са извършени полетите. "Авиоотряд 28" притежава правителствените самолети "Фалкон", "Боинг", както и хеликоптери.

Ползването на "Авиоотряд 28" за нуждите на МВР е повод и за депутатски въпрос към вътрешния министър и вицепремиер Румяна Бъчварова, на който тя ще отговори в следващите седмици.

Ползването на правителствените самолети в първия мандат на премиера Бойко Борисов дори стана повод за разследване, което приключи без установени закононарушения.