Водещите дават начало на „надиграването” с фермерско selfie.
Водещите на „Фермата” Иван и Андрей дадоха старт на специална игра за фенове, която ще отведе 10 от тях на снимачната площадка на шоуто тази есен. Началото на играта „По пътя на занаятите с Фермата” бе дадено с фермерско selfie на церемонията по откриването на 20-ия международен панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика", който се провежда през август във Варна. В избрани локации на територията на панаира са поставени брандирани предмети с логото на формата. Целта на феновете, желаещи да посетят „Фермата” тази есен, е да открият и да се снимат на обозначените места със съответните предмети и  да споделят снимката във Facebook като отбележат страницата на предаването (@Фермата). Победителите ще бъдат изтеглени в социалните мрежи след края на панаира, а наградата е посещение на Фермата през есента. 
Тази есен вторият сезон на „Фермата” ще покаже  колко силна е връзката на българина със земята и колко важни за него са бита, културата и традициите. 
„Най-ценното, което имаме, разбира се, е връзката със земята, с това, което ни е запазило като народ. И най-важното – ако преди 100-200 години хората са умирали за земята, то сега те трябва да живеят за нея, за да има смисъл от нашето съществуване тук”, разказва Андрей. Иван пък допълва:  „Това ние наричаме съвременен патриотизъм и ще се опитаме да го представим и на зрителите на bTV”.