Окръжната прокуратура в Силистра наблюдава досъдебно производство за извършен на 28 май 2016 год. в село Давидово грабеж с газов пистолет и полицейска униформа от четирима души, като една от участничките е непълнолетно 15-годишно момиче.

До разкриването на извършителите се стигна на 26 юли 2016 год. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия четиримата извършители са установени и задържани, съобщиха от прокуратурата.

След разпита на обвиняемите и на свидетелите пред съда Окръжната прокуратура внесе искане в Силистренския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо смятания за организатор на грабежа 49-годишен Ангел А. По време на грабежа в къща в село Давидово той бил облечен в полицейска униформа и заплашил с газово оръжие. Ангел А. е осъждан многократно, включително и за въоръжени грабежи.

Съучастниците му – 36-годишният Тодор Т., 26-годишният Детелин Д. и 15-годишната Таня Г., са направили пълни самопризнания пред разследващите. От дома на пострадалите са ограбени три мобилни телефона, 5 г златни обици, 3 СИМ-карти и една дебитна. Отрито е оръжието на престъплението, както и полицейската униформа, използвана по време на грабежа.