Нешка Робева твърдо е решила да остави своята трупа „Нешанал арт“ в ръцете на младите си колеги, а самата тя да се оттегли от активна работа. Това треньорката на съзвездия златни български гимнастички е обявила преди дни в Бургас, където предстои да бъде показан нейният спектакъл „Мистерията Еньовден“. 
„70 години са много. Вече садя краставици, домати, гледам тиквички“, с чувство за хумор определила нагласата си родената в Русе през май 1946 година Робева. За да постави ярка финална точка на творческата си работа, тя вече работи върху подготовката на нов спектакъл. Засега неговото име русенката запазва в тайна. Издава единствено, че за подзаглавие е избрала интригуващото „Поредната грешка на Нешка“. 
Хореографката издаде още, че в момента води преговори с ръководството на Русенската опера, за да вземе участие в прощалното представление. Това ще бъде поредната творческа задача на русенските музиканти, която остава леко встрани от обичайното им амплоа на класически изпълнители, но със сигурност ще бъде зареждащо и вдъхновяващо. А и едва ли директорът Найден Тодоров би отказал ангажимент с толкова известната русенка, при това за спектакъл с гарантиран още отсега интерес в цялата страна, а защо не и в чужбина.