На 28 юли 2016 год. стартира „танцът” на ретроградният Сатурн в така наречената Линия на катастрофите (началната активация е от 5-ти, този месец). Обратният му ход ще приключи на 13 август, но той все още ще се намира във въпросната линия. На фона на общите не особено благоприятни планетарни конфигурации към настоящият момент, този сатурнов танц ще налее още повече масло в огъня. Като цяло периодът 28 юли -21 септември ще бъде особено рисков и доста нажежен, имайки предвид и факта, че 2016-та е марсова година. Станахме свидетели на редица атентати (Марс е богът на войната), но и нови тепърва предстоят.

Във връзка с темата, уместно ще бъде да упомена, че Сатурн носи славата на най-големият злокобник в Слънчевата система. Той е планетата-носител и изпълнител на съдбата, управлява властта и традициите. Представлява държавата и нейните институции, ограничителните инстанции, липсата на свобода. Държи в своя власт репресивни и контролиращи органи, показва отношението на всяка нация към закона, реда, йерархията и забраните.

Колкото до Линията на катастрофите – това е най-популярният от шестте основни меридиана, които свързват срещуположно стоящи неподвижни звезди. Наричат я  още и Ос на жестокия избор. Тя свързва две от най-злокобните звезди на небоклона – Антарес (Ант-Арес, или Вместо-Марс), която е алфа от съзвездието Скорпион, със Алдебаран (Ал-де-Баран, или Окото на Телеца), която е алфа от Телец.

САТУРН В ЛИНИЯТА НА КАТАСТРОФИТЕ  В  МУНДАНЕН  АСПЕКТ – основно засегнати ще бъдат държави, които имат Слънце, Луна или асцендент под Близнаци или под Стрелец. Изреждам ги (данните са взети от ASTROLOGIA  MUNDANA на Люмиер, издание 2000 г.) 

САЩ, АВСТРАЛИЯ, КАНАДА

АНГЛИЯ, АЛБАНИЯ, АРМЕНИЯ

БЕЛГИЯ, ГЕРМАНИЯ, ДАНИЯ, ШВЕЦИЯ, ФРАНЦИЯ, ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ

УНГАРИЯ, СЛОВАКИЯ

ХЪРВАТСКА, СЛОВЕНИЯ 

ТУРЦИЯ

ЕГИПЕТ, НИГЕРИЯ, МАРОКО.

ЦЕЛИЯТ АРАБСКИ СВЯТ 

Градове, които са изложени на риск са: ЛОНДОН, САН ФРАНЦИСКО, ТРИПОЛИ, НЮРНБЕРГ, МЕЛБЪРН, КЬОЛН, ДЮСЕЛДОРФ, БОН, ЩУТГАРТ, АВИНЬОН, ТОЛЕДО, КАДИС, БУДАПЕЩА, ТОРОНТО.

Дати, които могат да бъдат критично опасни са :

4-ти (вечерта), 5-ти и 6-ти август, 12-ти и 13-ти август, 25 август, 9-ти и 18-ти септември.   

Докато Сатурн преминава през Линията на катастрофите, той може да донесе бедствия от всякакъв характер на гореизброените от мен държави, градове и дати. Последствията могат да бъдат фатални за някои от тях. Терористични актове, смут в социалната политика, икономически застой, неразбории в държавните учреждения. Труден период за органите на реда (проблематични ситуации както в затворите, така и на обществени места). Повсеместно безредие. Епидемии. Нетърпимост. Липса на дисциплина. Преврати, крайни действия. Ескалация на човешката жестокост и агресия. Засилване на конфликта между Изтока и Запада.

От написаното до тук вероятно става ясно, че нищо добро не ни очаква в този период. Съжалявам, че съм негативна, но нека бъдем реалисти!  

САТУРН В ЛИНИЯТА НА  КАТАСТРОФИТЕ В ЧОВЕШКИ АСПЕКТ – основно засегнати ще бъдат знаците от подвижният кръст - Близнаци, Дева, Риби и Стрелец. И без да се шашкате – не касае всички, естествено. По-конкретно това са хората, родени между 25-ти февруари и 3-ти март, между 29-ти май и 4-ти юни, между 30-ти август и 5-ти септември, както и между 30-ти ноември и 5-ти декември всяка година. Включени са също и хората, чиито рождени Луни попадат под атаката на това астрологично влияние. Както и онези, които имат важни други астроточки (планетарни стелиуми, кармични възли, асцендент, десцендент, медиум цели, иммум цели) в подвижните знаци, около 10-ти градус  (края на първа/начало на втора декада). За незапознатите, препоръчвам консултация със специалист.

СЪВЕТВАМ: Гореизброените да избягват посещения на места, където се струпват тълпи от хора, както и да отложат пътувания (освен ако не са наложителни) със самолет. Заявилите почивки и ескскурзии в чужбина в този период е по-добре да ги откажат. Собствениците на туроператорски фирми, моля да ме извинят.

Тъй като зная, за нас почивките в Турция са твърде актуални, то нека припомня далечната 2000 година, когато нашата съседка беше разлюляна от силни земетресения. Астрологично тогава Плутон (владетел на подземното царство) премина през Линията на катастрофите. Неговата периодичност на преминаване е 2 пъти на всеки 240 години, докато Сатурн сече Линията 2 пъти на всеки 28.5 – 29 години.

Без значение кого напускате в този период (работа, членство някъде или пъртньор), раздялата ще е завинаги, така че..........

Неподходящо: Новите начинания, започнати сега няма да се увенчаят с успех, по-добре е да изчакате октомври. Не е добра идея да сключите брак. Нито да регистрирате фирма, нито да отворите офис, заведение, кантора или магазин. Взетите решения или действията под влияние на емоцията няма да са правилните. 

Подходящо е за разчистване на стари сметки, приключване на лизингови схеми и финансови задължения, закриване на кретащи фирми, поправяне на влошени взаимоотношения, изплащане на кармични дългове, окончателно приключване на някакъв влачен във времето здравословен проблем. Изхвърлете зад борда всичко ненужно, независимо дали е под формата на безполезни дейности, стари вещи или непотребни вече хора (да кажем хора, които вече не са в крак с вашето развитие, че непотребни хора звучи доста грубо). Стремете се към хармония, старайте се да пазите добрия тон и полагайте повече грижи за себе си (в трите посоки). Не забравяйте, че човек е триединство от тяло, разум и душа!

Автор : КРЕЯ  сайт :  http://milenadankovakreya.com/