Една от водещите логистични компании у нас - „Транспрес“, предвижда да открие свой център в Русе до края на годината, научи „Утро“. В последните месеци компанията откри свои складове в Пловдив и Велико Търново, до месец ще бъдат готови тези в Стара Загора и Шумен, а следващите проекти са за Русе, София и Плевен.
Основната цел на компанията е да бъде логистичен партньор, който осигурява пълно покритие на нуждите от транспорт на клиентите. Новите площи обслужват едновременно оперативните дейности по крос докинг и краткосрочно складиране на пратки, както и пратки за дългосрочно съхранение, преетикиране, комисиониране и дистрибуция по националната групажна мрежа към крайни получатели в страната. Целите на компанията са складовите площи да са модерни и удобни, да намалят времената за обработка на товарните автомобили и да поемат увеличените обеми.
„Транспрес“ ООД е създадена преди 20 години във Велико Търново. Към момента в нея работят над 250 човека, а годишният й оборот надхвърля 31 млн. лева.