Популярният в цял свят сайт www.transfermarkt.de, чието предназначение е да ориентира и посредничи на големите играчи на глобалния трансферен пазар, актуализира страницата си за „Дунав“ като нов член на Първа лига. Авторите и анализаторите му са допуснали малки грешки с включването на футболисти като Георги Чакъров, Динко Станчев, Деян Лозев, Йордан Димитров и Николай Парнаров, които вече не са част от русенския тим. Затова пък изненадата в списъка е присъствието на Николай Цветков-Демона. В мениджърските среди явно са били посветени, че Цветков бе трансферна цел на старши треньора Веселин Великов. Демона избра да стане играч на „Етър“ /Велико Търново/. Да погледнем обаче любопитните цифри с оценката на футболистите от „Дунав“.
Като най-скъпи състезатели са посочени македонецът Дарко Стоянов и таджикът с руски паспорт Искандер Джалилов. Според сайта те могат да бъдат откупени срещу минимум 250 000 евро. Да не помислите обаче, че „Дунав“ плати въпросните суми за тяхното привличане през това лято? Няма такова нещо. Остава да видим дали игралите като титуляри в последните контроли Стоянов и Джалилов ще докажат класата си да са лидери в дунавската листа. 
100 000 евро е ставката за игралия в шотландски втородивизионни и третодивизионни отбори Спас Георгиев. Толкова е и цената за Антон Огнянов. Със стъпка по-надолу с трансферна ориентировъчна кота от по 50 000 евро са вратарите Мартин Луков и Станислав Антонов, защитниците Михаил Милчев, Атанас Атанасов, Марио Петков, халфовете Светослав Читаков, Диян Димов, Ивайло Раденцов, Николай Колев, Васил Шопов, Янислав Иванов, нападателите Юлиян Ненов, Мирослав Будинов, Бранимир Костадинов, Ангел Здравчев. Най-ниска - на 35 000 евро, е оценката за десния бек Георги Кременлиев.