Напусналият „Дунав“ Мартин Ковачев ще играе в македонски отбор през следващия сезон. Това е „Пелистер“ /Битоля/, с който централният защитник подписа договор за една година.
„Не съм имал проблеми в Русе. Просто получих много по-добро предложение. Пожелавам успех на отбора на „Дунав“ в Първа професионална лига“, се казва в изявление на Ковачев, разпространено от пресслужбата на клуба.
В същото време за място в „Дунав“ се бори пристигналият на проби от „Брегалница“ /Щип/ Дарко Стефановски. Македонецът вече записа две тренировки, но какво всъщност може ще си проличи в утрешната контрола на „Дунав“ срещу „Берое“ в Стара Загора. Първите отзиви от класата му не са твърде приповдигнати.
В същото време стана ясно, че старши треньорът Веселин Великов обмисля варианта да привлече на пожар опитен централен защитник. Великов разговарял вчера с евентуалното попълнение, но футболистът поискал време за размисъл.      
Доскорошният защитник на „Дунав“ Николай Парнаров ще пробва пък да продължи кариерата си като играч на „Оборище“ /Панагюрище/, научи „Утро“. Той вече се присъедини към отбора на „воеводите“.
Парнаров бе един от четиримата освободени футболисти след края на сезона в „Б“ група. Роденият преди 24 години юноша на „Ботев“ /Пловдив/ записа два сезона в отбора на „Дунав“. Макар и невисок на ръст, сърцатият Николай се бори здраво за титулярната позиция на десен бек и по едно време успя да я спечели. През пролетта обаче все по-често се застояваше на пейката за сметка на Марио Петков.