26-годишен кривнал от правия път младеж не само се самонастанил в жилището на своя възрастна позната, но накрая й източил и пенсията. За стореното осъжданият и преди Владимир Й. предстои да чуе поредна присъда.
Случаят е от юни 2015 година, след като половин година по-рано младежът бил изгонен от дома на баща си. След като родителят вдигнал ръце, Владимир се натресъл в дома на възрастна жена от Две могили. Пенсионерката въобще не била съгласна да го приютява, но нямала и как да му се опълчи.
Тя не само му дала покрив, но и се принудила да го издържа. Нахалството на нехранимайкото достигнало върха си, когато решил да източи пенсията на благодетелката си. Знаел, че до дебитната й карта има листче с ПИН-кода, намерил удобен момент и ги свил. Вечерта на 9 юни изтеглил 230 лева от сметката й, купил си цигари и седнал да пие бира. Вероятно разгулът му не бил нито кратък, нито лек, тъй като по някое време се усетил, че е загубил парите. През нощта върнал обратно картата и листчето с кода, но вече бил заснет от камерите как тегли пари от чужда карта и предаването на съд не му се размина.