Мислите, че по-лошо от това не може?

Бъдете оптимисти. Може

Ловите ли покемони? Не? Много ясно, ако ловяхте, нямаше да четете сега този текст, а щяхте да се свирате в гардероба на комшийката в опит да хванете поне два, пък мъжът ѝ каквото иска да си мисли.

А ако ловите и само правите кратка почивка, попадайки на този фейлетон, ще използвам ситуацията да ви осведомя набързо какво се случва в реалния свят през последните няколко седмици. Великобритания излезе от Европейския съюз, в Турция военните пробваха един неуспешен преврат, та се наложи Ердоган да се намеси и да им покаже как точно се правят тия работи, в САЩ Доналд Тръмп наистина е кандидат за президент, а Русия... Абе Русия я няма. И на олимпиадата я няма. Спряха им целия отбор заради допинг. Ма руснаците винаги са били немарливи - нито колите им коли, нито дрехите им дрехи, нито допингът им допинг. Нищо не произвеждат като хората, затова и ги хващат.

В шок ли сте? Мислите, че няма по-лоши новини от тези ли? Да бъдем оптимисти все пак. Има, имаааа...

Ето, например Доналд и Мелания имат три деца! И всичките се готвят за властта в САЩ. Това е новата династия. Не мога да не мисля за онази известна реплика, която се приписва на Бърнард Шоу. Според легендата една много красива, но много глупава дама му предложила да се ожени за нея, защото така децата им щели да бъдат красиви като нея и умни като него. "Ами ако са красиви като мен и умни като вас?", отговорил писателят. Е, в случая със семейство Тръмп възможности за голямо разнообразие нямаме. В най-добрия случай децата им са красиви. Стига да нямат общ фризьор с баща си, де. Дано не са взели много от него. Той и Доналд не е взел много от своя баща - само няколко милиона, че да започне бизнеса си. Останалото го е постигнал сам. Позната история. И ние имаме много селфмейд бизнесмени и политици, които с едно куфарче пари и малко помощ от другарите до какви върхове стигнаха.

Те едва ли са си губили времето в лов на покемони. За успеха е важно да останеш в реалния живот. Ето, Ердоган е на път да стане нов султан, защото вместо покемони лови опозиционери. Това сигурно е първият световен лидер, който превърна една онлайн игра в риалити. Последно излови де що имаше интелектуалец. През последните дни да попаднеш в турски зандан е по-лесно, отколкото да се качиш в метрото. И по-интересно - все пак целият интелектуален елит на нацията е там. Кеф ти писатели, кеф ти художници, кеф ти учители. Как иначе би попаднал на такава компания на едно място другаде.

Но комшийският президент така се е увлякъл в тия арести, че скоро няма да му остане друг човек за арестуване освен самия той. Окаушен Ердоган е един добър изход от цялата каша. Както е казал поетът - ще попадне на хора, ще стане човек. Само покемоните

да не се окажат повече от хората

Всъщност не само турските зандани са мястото, където можеш да срещнеш висококвалифицирани експерти. У нас тази роля е иззел фейсбук. В българска компания във фейсбук човек може да бъде информиран за всичко, при това преди то още да стане. Примерно турският преврат го предвидиха онези, които предвидиха и атентатите в Германия и Франция, войната в Сирия и други по-маловажни към този момент събития. Само за Португалия никой нищо не каза, да му се не види. Ако знаехме, че португалците ще станат европейски шампиони, можехме всички да заложим на тях още месец преди началото на европейското и после всички вкупом да забогатеем. Жалко, дано за световното си вземат бележка. Ако има световно първенство, де, че както са погнали спортистите за допинг, да не се окаже, че накрая не могат да съберат чисти футболисти дори за един отбор. Изходът е

да сменим спортистите също с покемони

И така накрая хората да са по затворите, а покемоните навън. Да видим кой кого е хванал.