„Куин“ станаха поредните музиканти, които изразиха негодувание срещу кандидата на Републиканската партия за президентския пост Доналд Тръмп, след като той използва тяхна песен без позволение.

Милиардерът използва песента We Are the Champions за фон на свое представяне по време на конгреса на републиканците, на който кандидатурата му беше официално обявена, пише в. „Гардиън".

„Има непозволено използване по време на Републиканския конгрес против нашата воля“, заяви групата в съобщение в „Туитър“. Тръмп не за първи път използва песента, въпреки призивите на „Куин“ да спре да го прави.

През юни китаристът Браян Мей заяви, че Тръмп не е искал разрешение, преди да пуска песента на свои мероприятия и бандата никога няма да му го разреши. По неговите думи никой политик не може да използва тяхната музика, в това число и Тръмп.

В същото време певецът Адам Ламбърт, който изнася концерти като вокал заедно с „Куин“, също остро разкритикува употребата на песента We Are the Champions за политически цели, отбелязвайки, че тя е написана от Фреди Меркюри - един от най-известните обществени личности, починали от СПИН.

„Ако вашата политическа партия прекарва десетилетия, отнасяйки се с хомосексуалните хора като с второкласни граждани, то познайте: не може да използвате музиката на Фреди Меркюри на свои конгреси“, написа в „Туитър“ Ламбърт, който също не кри своята сексуална ориентация.