Опите за отслабване удължават живота, дори да не доведат до резултат. Горещините намаляват и апетита. Това с българския инат е най-сигурният механизъм за сваляне на килограми. Като ги намалите, ще ви е и по-хладно, понеже мастната тъкан топли. Това заяви в ефира на БНТ доцент Сотир Марчев.

„Инфарктите през лятото намаляват, хипертоничните кризи също. Докторите излизаме отпуска, защото сега има по-малко работа. С други думи, радвайте се на живота, движете се и бъдете щастливи”, заяви доцент Марчев.

„Всеки човек трябва да се движи, желателно е да подберем нужния момент. Рано сутринта е перфектното време за разходка. Като човек спортува сутрин, той стимулира метаболизма. Той е по-полезен и харчи повече енергия, за да не напълнеем”, заяви експертът.

„Сега е моментът, ако имате климатик, да си го ползвате. Не трябва обаче да духа точно върху вас, за да не причини схващане. Важно е да го изчистите добре. Климатикът в колата не го настройвайте под 25 градуса, защото това е стрес за организма ви”, сподели експертът

„Температурните амплитуди са приятни за моето ухо. Сега е едно чудесно време. Трябва да живеем здравословно и да научим децата си на това. С изпотяването губим електролити, затова е хубаво да ядем плодове и зеленчуци”, отсече доцентът.

„Не дръжте течност в пластмасови бутилки, които примерно държите в колата си. Сега е моментът да ги изхвърлите. Това иначе може да доведе до рак на гърдата, защото пластмасата изпуска различни вещества при нагряване”, обясни експертът.

Ангел Кунчев: Има ръст на заболелите от летен вирус

От Столичната регионална инспекция също съобщиха, че за 5 дни са регистрирани 281 случая на заболели. В сравнение с миналата година няма съществена промяна, уточни Кунчев пред БНТ.

Тази бройка се запазва за целия летен сезон, но на приливи и отливи. Групата на летните вируси е твърде голяма и разнообразна. Клиничната картина на щамовете е много близка. Почти при всички има висока температура, силна отпадналост, болки в мускулите, повръщане, има различни прояви на ентероколити.

Лесно се предават тези вируси, предупреди Ангел Кунчев. Масово начинът на предаване е фекално-орален, което означава, че трябва да се внимава с обществената и личната хигиена.