Впечатляващите музиканти от Кралски Концертгебау ще се срещнат за първи път с българската публика на 29 октомври от 19:00ч. в Зала „България“

Едни от най-красивите произведения, създадени за брас ансамбли, ще създадат величествена атмосфера в Зала „България“ тази есен. На 29 октомври от 19:00ч. виртуозите от Брас ансамбъл Кралски Концертгебау ще се срещнат за първи път с българската публика в концерта ROYAL BRASS, за да покажат богатата музикална палитра от класическа музика, танго и джаз звучене. Кралският състав, е  високо ценен в цял свят, обединявайки уважавани преподаватели от най-елитните холандски и чуждестранни музикални академии, които продължават творческата си и преподавателска дейност в Япония, Корея, Китай, Англия и Америка. Впечатляващият оркестър концертира в някои от най-престижните зали в Америка, Коста Рика, Германия, Испания, Италия, Белгия, Холандия и други. Върховата точка на вечерта ще бъде колаборацията  на състава с известния български цигулар Веско Ешкенази - концертмайстор на Кралски Концертгебау оркестър – Амстердам. Веско Ешкенази е лауреат  на  международните  конкурси  за  цигулари  “Виенявски” - Пекин  и  “Карл  Флеш” - Лондон.  През 2010г. в България го удостоява с наградата „Музикант на годината“.  
Майсторът на цигулката, който вълнува публиката с всяка поява на българската и световна сцена, ще подари още едно вълнуващо преживяване на меломаните, включвайки се в представянето на световни премиери на специално написани  за тях  произведения, както и нов музикален прочит на обичани и познати творби. 

В програмата са включени произведения от Бах, Габриели, Бърнстейн, Пиацола, Гершуин и други.
ROYAL BRASS ще се проведе със специалната подкрепа на ING Bank и Посолство на Кралство Нидерландия в София. Под патронажа на Столична община.