Полицията в Далас съобщи, че един от заподозрените извършители на стрелбата срещу полицаи е бил убит по време на престрелка с властите.

Източник потвърди пред Си Ен Ен смъртта на мъжа, който преди това водеше преговори с полицията в гараж на колежа „Ел сентро“ в центъра на града. Телевизията обаче не уточнява дали той е починал при действия на полицията, или вследствие на самоубийство, както твърдят други американски медии.

На мястото има изпратени екипи с полицейски кучета, които да претърсят зоната за възможни експлозиви. По-рано беше съобщено, че според мъжа на паркинга, както и на други места в центъра, има поставени бомби. В центъра на града има и няколко полицейски блокади.

Американският президент Барак Обама, който в момента се намира в Полша за срещата на върха на НАТО, изказа своите „дълбоки съболезнования към американския народ“. „Имаше яростно, обмислено и ужасно нападение срещу служителите на реда“, заяви държавният глава и допълни, че полицаите са били нападнати от няколко заподозрени.

Неизвестни лица откриха стрелба по полицаи след протест срещу полицейското насилие срещу афроамериканци в град Далас, Тексас. При стрелбата загинаха петима служители на реда, а други бяха ранени.

Протестите избухнаха след двете отделни убийства на двама чернокожи от полицаи в Луизиана и Минесота.