Българският национален отбор по волейбол допусна осмата си поредна загуба в Световната волейболна лига 2016. На турнира в Далас (САЩ) българите отстъпиха с 0:3 (20:25, 14:25, 18:25) на олимпийския шампион Русия. Българите трябва да спечелят срещу Австралия в последната си среща, за да останат в първа дивизия на престижния турнир.

"Трикольорите" поведоха с 16:12 при втората техническа пауза, но след това допуснаха обрат и спечелиха едва четири точки до края на гейма, спечелен от руснаците с 25:20.

Във втората част България успя да отбележи само 14 точки и Русия лесно поведе с 2:0. В третия гейм картината беше подобна и руският тим взе аванс още от началото, печелейки с 25:18 и 3:0 за около час игра.

Бранимир Грозданов и Тодор Скримов завършиха с по 9 точки за състава на България, докато Виктор Полетаев отбеляза 10 точки за Русия.

Това е второ поражение за "лъвовете" срещу съперника в тазгодишното издание на комерсиалния турнир. На 19 юни в Калининград Русия победи България с 3:1.

Късно тази вечер българският отбор ще играе срещу Австралия. Двата тима нямат нито една спечелена точка до момента. Победителят от двубоя в Далас ще играе в първа дивизия на Световната лига и през следващия сезон.

Съставът на България: Тодор Скримов 9 точки, Георги Сеганов 1, Бранимир Грозданов 9, Методи Ананиев 8, Алекс Грозданов 2, Красимир Георгиев 4, Владислав Иванов-либеро (Розалин Пенчев, Любомир Агонцев).