Основателят на Virgin group Ричард Брансън събра внимание и усмивки сред международните медии със забавна снимка, публикувана от него с кратко обяснение в блога на компанията му Virgin.com. Брансън разказва какво се случило, след като неочаквано хванал служител на авиопревозвача Virgin Australia да спи на работа. Това се случило, като посетил офис на фирмата в Австралия. 

"Изникнах в офиса и на летището, за да кажа здрасти и да проверя какво прави екипът. Този човек не правеше особено много - хванах го да спи на работа!", разказва Брансън. И той се снимал с младия служител, докато младежът спи на канапето. 

"А дали не беше шокиран когато го събудих?! Трябва да си е помислил, че сънува, защото (като ме видя) се върна директно отново обратно да спи", казва Брансън. "За да бъдем честни, той беше резервна смяна, вземайки малко много необходима почивка", отбелязва той. 

Психолози и известни изпълнителни директори по света подкрепят кратката дрямка на работа. По-рано създателката и главен редактор на известния сайт The Huffington Post Ариана Хъфингтън написа книгата "Революцията на съня" ("The Sleep Revolution"), съветвайки собствениците на бизнес да оборудват стаи за сън в офисите и да помолят офис мениджърите да се уверят, че диваните и канапетата са сложени на уединени и удобни места.