Всеки ден във вечерния час пик между 17 и 18 часа в района на Дунав мост стават големи задръствания и колоните стигат до входа на Свободна зона, сигнализира  читателят на „Утро“ Димитър Стойков. Заради тапата работещите във фирмите наоколо понякога прекарват часове в хаоса, вместо да се приберат да почиват.  
Опашките се натрупват заради тираджии, които спират в кръговото на входа на моста заради техни колеги тарикати. Хитреците изпреварват колоната уж на път за Мартен, а от кръга влизат направо в граничната зона, като пререждат всички останали. 
Каквато и да е причината, спирането в кръговото е абсолютно забранено, но няма кой да накаже нарушителите и така заради един-двама страдат стотици хора. Наред с това често стават и катастрофи. Последно в неделя тежък камион блъсна автобус с пътници в кръга, но за късмет никой не пострада. Полицаи по това време не се виждат и където и да се оплача, всеки прехвърля топката на някой друг. Така и не можах да разбера кой трябва да следи за реда в района - Гранична полиция или КАТ, посочи Стойков. 
Неговото предложение за предотвратяване на струпванията на коли е общината да забрани спирането в кръговото с пътни знаци, а полицаи да следят спазването им.
Действително има шофьори, които се опитват за измамят всички останали и затова им преграждат пътя на кръговото, но ние нямаме правомощия да се грижим за движението в кръга, това е приоритет на КАТ, обясни директорът на Гранична полиция комисар Димитър Чорбаджиев.
В понеделник пратих полицейски екипи да проверят района, но ми докладваха, че всичко е спокойно. Вероятно са ходили преди 16.30 часа и затова не са видели задръстването. Занапред ще вземем мерки и точно в критичните часове там ще има кола на КАТ, увери директорът на ОДМВР ст.комисар Теодор Атанасов.