Академия с елитни консултанти от Европа и Америка, които да помагат на местния бизнес, ще заработи в Русе по инициатива на фирма „Ричмарт“. Нейният управител Мартин Йорданов и заместникът му Деан Манев изложиха вчера идеята си пред кмета Пламен Стоилов и получиха пълната му подкрепа. На срещата присъства и първият топ консултант - Кристоф Ленхарц от Германия, който е член на борда на директорите на TOCICO (неправителствена организация, която консултира по Теория на ограниченията). 
По този повод в Русе ще бъдат поканени редица консултанти, направили успешни практики във фирми като „Мазда“, „Хитачи“, „Боинг“ и различни правителства, сред които и японското. 
Кметът Пламен Стоилов приветства инициативата и заяви, че общината винаги е готова да съдейства на бизнеса и да го подкрепя. 
Както „Утро“ писа, по инициатива на „Ричмарт“ на 8-9 юни в Правец се проведе първата у нас Международна конференция по TOC (Теория на ограниченията). Сред лекторите там беше и Кристоф Ленхарц. Пред повече от 100 мениджъри от български фирми бяха представени основните положения на Теорията на ограниченията и как с нейна помощ може значително да се подобри състоянието на хората, фирмите и държавата.