Русенската фирма за мъжка мода "Ричмарт" представи пред модния бизнес в Москва новата си италианска марка "Кантарели" /"Cantarelli"/. Презентацията се проведе на 29-ия етаж в лъскавия небостъргач Кула Федерация в Moscow City Business Center пред над 100 дизайнери и модни специалисти от 20 населени места.
Както "Утро" писа, "Ричмарт" е новият собственик на фалиралата през миналата година италианска модна компания "Cantarelli" и вече е възстановил производството й, за да стъпи на Апенините със собствен продукт. В резултат на инвестицията в Русе ще се развие високо технологична производствена линия за облекла по италианска технология и ще се създаде център за обучение на кадри. А подготвяните в Русе шивачки ще могат да бъдат командировани в Италия, където да получават значително по-високи възнаграждения. Продажбата на облекла собствена марка ще позволи и цялостно увеличение на заплатите в цялата фирма, нещо което е невъзможно при работа единствено на ишлеме.
Новата колекция на "Cantarelli" ще бъде представена по време на модното изложение Фешън уик във Флоренция на 12 юни. На него са поканени и най-добрите дизайнери от Русия, които ще могат лично да представят своите модели. Руските дизайнери ще получат достъп до Тоскански лаборатории и фабрики, където да произвеждат колекциите си. По този начин "Ричмарт" се опитва да подпомогне бизнеса едновременно в България, Италия и Русия. 
Специалисти от бранша от над 30 държави, както и над 100 инфлуенсъри, журналисти, дизайнери и официални лица ще присъстват на събитието на Cantarelli Fashion Week - Under The Tuscan Rainbow /Под дъгата на Тоскана/, съобщиха от "Ричмарт".