Джакпотът в играта „ГОЛЕМИЯТ ДЖАКПОТ“ оцеля и достигна удивителната сума от 8 400 000 лева - абсолютен рекорд в Национална лотария.
В тиража в сряда бяха изтеглени числата 2, 10, 19, 22, 23, 28 и страна на монета „Тура“. Джакпотът беше 8 200 000 лева, а четирима късметлии бяха съвсем близо до милионите, като уцелиха петици.
На крачка от рекордния джакпот беше лото играч от Пловдив. Само едно число не му достигна, за да стане новият милионер на България. Късметлията спечели страхотната сума от 5000 лева. Освен това прибави още 40 лева към печалбата си, като е познал 4 числа от друга зона на своя фиш.
Другите трима късметлии познаха петици в играта, но не и изтеглената страна на монетата.
Двама от участниците са от село Бусманци, а третият късметлия от град Лом. Те грабнаха супер печалби от 1000 лева.  Следващата седмица лото играчите имат шанс да спечелят колосалната сума от 8 400 000 лева. Тегленето на играта „ГОЛЕМИЯТ ДЖАКПОТ“ е в сряда от 19.45 ч. по Нова телевизия.
Всички участници могат да пробват късмета си в Лото играта на Национална лотария онлайн на сайта play.7777.bg, в търговска верига Lafka, в избрани бензиностанции на „Петрол“ и „Shell“, избрани каси на „EasyPay“ и „FastPay“, избрани магазини „internity“ и „inmedio“, както и в лото пунктовете на Национална лотария.